Convoy Games (2018)

Convoy Games is een indie (independent) videogame bedrijf in Leeuwarden, en daar zijn er niet veel van. Daarom was ik trots dat ik een tweetal websites voor ze mocht maken.

Dit jaar brengt Convoy Games een nieuwe game uit: Landinar: Into the Void. Speciaal voor het promoten van deze game is een eigen landing-page gemaakt. Deze landing page is niet, zoals bij meeste sites, alleen goed voor de SEO; de pagina moet er goed uit zien en een stijl hebben die bij de game past, om ze de game te promoten.

De achtergrond van de pagina zijn ster-velden die in een parralax effect animeren, wat een origineel effect geeft voor de website.

De website van Convoy Games zelf is een stukje zakelijker, maar niet minder stijlvol. Zoals altijd staat de content voorop en is hierom gekozen voor lettertypes die goed leesbaar zijn in verschillende omstandigheden. De kleuren voor de site zijn uit het (al bestaande) logo genomen en toepasselijk ingezet.

Zoals alle sites die Leobite uit brengt heeft de site een hoge pagespeed ranking (100/100). Dit is niet alleen goed voor SEO, maar het bespaard ook bandbreedte. Dit is nodig, omdat ik verwacht dat Convoy Games in de toekomst erg veel bezoekers gaat krijgen. Op deze manier kan de site vaak bezocht worden, zonder dat de site over de bandbreedte limit gaat.
Convoy-games.com is ook de eerste Leobite website zonder Bootstrap. Dit zorgt voor een aanzienlijk kleiner CSS bestand, dat makkelijk geinlinded kan worden.