Kunstacademie Friesland (2019)

Kunstacademie Friesland wilde eind 2019 graag een nieuwe WordPress lanceren, maar dat moest wel met integratie van hun volledige opleiding catalogus van Waaks. Met een volledige op maat gemaakt thema kon deze functionaliteit worden ingezet. Met een slimme samenwerking met Waaks is de website volledig naar wens afgeleverd.

Het grootste voordeel van WordPress websites is dat het team zelf pagina’s en berichten aan kan passen. Door het gebruik van Gutenberg is het een koud kunstje om ook dynamische elementen op de pagina te zetten. Daarnaast wordt ook hier gebruik gemaakt van Swup, voor een enorm vlotte navigatie binnen de site.

De dynamische blokken van deze site bieden een integratie met het op-maat-gemaakte opleidingscoordinatiesysteem (een hele mond vol) van Waaks. Sint Smeding van waaks heeft hiervoor verschillende API en API-endpoints voor gemaakt, die binnen de WordPress website slim data ophalen van zijn systeem, en ik heb het zo geprogrammeerd dat je daar als bezoeker zo goed als geen weet van hebt; bezoekers kunnen makkelijk en vlot een passend aanbod vinden.

Dit project bevatte enorm veel bestaande data, en ik ben dan ook enorm tevreden met hoe vlot de website is geworden.