Trackdays (2021)

Een Trackday is een evenement waarbij je met een auto, vaak zelfs je eigen, over een circuit kunt rijden. Trackdays.nl is een website waarbij je reserveringen kan maken voor zo’n evenement.

Bezoekers kunnen zich aanmelden op de website, en een Trackday reserveren. Deze boeking

In de achterkant van de website zijn op maat verschillende gebruikersrollen en capabilities opgemaakt; zo kunnen bepaalde accounts trackdays aanmaken, maar kunnen zij bijvoorbeeld niet elkaars Trackdays aanpassen. Een uitbreiding van het eigen gemaakte formuliersysteem zorgt er voor dat elk Trackday een eigen speciaal formulier krijgt, met eigen instellingen. Zoals altijd kunnen deze door de eindgebruiker ook naar een CSV worden geëxporteerd.

Door het gebruik van ReactJS in de front- en backend zijn dingen als sorteertabellen enorm vlot en gebruiksvriendelijk. Dit zorgt er ook voor dat dit in de Gutenberg editor er net zo goed uit ziet als aan de voorkant van de website.

Een uitdaging voor het maken van deze website was het maken van een boekingssysteem wat snel en gemakkelijk werkt voor de bezoeker; bij het gebruikt van een webshop-plugin of framework zou dit een stuk omslachtiger zijn. Door het boeken te combineren met het formulierensysteem is dit naar wens geslaagd.

Het design van de website is gemaakt door Dirk Jan Haarsma.