WIG Producties

WIG Producties is onderdeel van de Manus Branding stichting, en maakt theatervoorstellingen in de breedst mogelijke zin van het woord voor een breed uiteenlopend publiek. 

Omdat WIG geen winstoogmerk heeft letter zij erg op de kosten. Bij bestaande ticket-verkoop diensten wordt doorgaans per ticket een aardige commissie gevraagd. De organisatie vroeg zich af of dit niet beter kon, en in samenwerking met Leobite leidde dit tot een nieuwe website waar ticket verkoop bij geïntegreerd was.

De ticket module is gebouwd op WooCommerce, met extra functionaliteit om tickets automatisch aan te kunnen maken. Waar een normale WooCommerce installatie zogenaamde ‘product-variaties’ gebruikt, gaat deze module een stap verder door deze te hernoemen tot Voorstellingen. Bij de aankoop kijkt het systeem automatisch wat de voorraad van de voorstelling was (het aantal plaatsen), en verrekend automatisch hoeveel er over zijn. Vervolgens worden de tickets opgemaakt, die elk een unieke code krijgen, weergeven door QR.

Deze QR code kan in de achterkant gescand worden, en gevalideerd op juistheid. De scanner ziet meteen om wat voor ticket het gaat, en kan de persoon meteen inchecken.

Maar het mooiste voor WIG? Zij betalen nu geen extra commissie per ticket meer, of zelfs per maand.