Prijzen

De diensten van Leobite variëren sterk in prijs, afhankelijk van het soort dienst en de tijd die het kost.

Leobite hanteert een uur-prijs van 75,- euro (excl. btw) voor nieuwe klanten.

Websites, webshops, en web-applicaties

Hoewel het concept website enorm breed is, is het wat betreft kosten in te delen in een aantal categorieën. Zo is er een ‘statische’ website met minimale inhoud en media; denk aan een winkel met openingstijden, en niet veel meer. Zo’n website kost doorgaans tussen de 8 en 24 uren. Dan zijn er ook nog webshops en web-applicaties, en diensten die gebruik maken van het web.

Webshops zijn complexer om op te zetten dan normale webshops, maar alsnog wel vaker voorkomend. Omdat webshops vaak essentieel zijn voor bedrijfsvoering wordt hier ook extra aandacht aan besteed. De benodigde tijd daarvoor varieert tussen de 16 en 48 uren.

Web-applicaties zijn websites met speciale functionaliteit die extra tijd kost om te ontwikkelen. Hierbij gaat het vaak om functionaliteiten die niet typisch voorkomen op websites, en doorgaans niet worden aangeboden door andere webdesigners. Denk daarbij aan koppelingen met een externe API (zoals een kassasysteem), mini-games, een snel-filter systeem tussen custom items/producten, of een ticket-verkoop module.

Bij het opmaken van een complete op-maat webapplicatie is het nagenoeg onmogelijk om een inschatting te maken, omdat het zo af hangt van het soort project. Dat kan vier, maar ook veertig, of vierhonderd uur kosten. Heb je een wens voor een web-applicatie, en wil je weten wat het gaat kosten? Vul dan het offerte formulier in.

Als laatste zijn er web-diensten die niet per se een eigen website hebben, maar wel leunen op de kracht van het web. Bijvoorbeeld een reserveringsmodule, of zelfs oplossingen voor digitale signage.

Leobite heeft een aantal concepten al opgemaakt, zodat ze met gemak te implementeren zijn in een reguliere website of omgeving. Een website koppeling met RSRVR kost op dit moment 45,- euro per maand, en een SCRNS digital signage module 30,- euro per maand (met een eenmalige kosten van 150,- euro).

Verhuizen

Het verhuizen van een web-site, applicatie of dienst kan simpel en snel, en kan in twee uur al klaar zijn. Helaas blijkt regelmatig dat er meer bij komt kijken dan gedacht: het verhuizen van e-mail, bijzondere server instellingen, of speciale applicaties kunnen vele uren toevoegen aan het proces.

Onderhoud

Websites van Leobite vergen weinig tot geen onderhoud, door het beperkte gebruik van plugins. Het beetje onderhoud dat wel nodig is, zit bij de hosting-prijs in. Bij web-applicaties en meer complexe producten hangt dit natuurlijk af van de grootte van het project.

Het is ook mogelijk support-pakketten aan te schaffen voor aanpassingen of toevoegingen die verder gaan dan normaal onderhoud, indien je dit niet zelf wil of kan. Denk hierbij aan het aanpassen van openingstijden, een menu, of andere teksten. Support pakketten zijn een vast aantal uren per jaar, voor een gereduceerd tarief. Handig als je van te voren al weet dat je door het jaar heen bepaalde wijzigingen wil doorvoeren aan een website die je niet zelf wil doen.

Webhosting

Elke website staat op een webhost, waar naar verwezen wordt met een domeinnaam. Webhosting is één van de weinige aspecten waar wèl vaste prijzen voor zijn.

Webhostingprijzen voor nieuwe klanten v.a. 2023

Webhosting (basis, 10GB opslag)€ 100,- p.j.
Domeinnaam, NL, COM€ 20,- p.j.
Domeinnaam, ORG, FRL€ 50,- p.j.

Specifieker weten? Het aanvragen van informatie en een offerte is gratis en vrijblijvend.

Vrijblijvende offerte aanvragen

(Loading)